OK
دفترحقوقی هدی فرخی
حضانت فرزند پس از طلاق بر عهده چه کسی می باشد؟|وکیل حضانت هدی فرخی

آیا مادر می تواند حضانت فرزند را بگیرد

طبق اصلاحیه قانون مصوب 1314 ماده 1169 حضانت فرزند چه پسر و چه دختر تا 7 سالگی بر عهده ی مادر می باشد اما پس از آن در صورتی که اختلافی بین پدر و مادر بر سر.

در صورتی که طلاق توافقی باشد، ممکن است مادر در قبال بخشیدن بخشی یا کل مهریه بتواند حضانت فرزند را بگیرد.

قانون در رابطه با حضانت فرزند صلاح کودک را در نظر می گیرد. فلذا حق هر پدر و مادر است که پس از طلاق فرزند خود را ملاقات کند.

تکلیف حضانت فرزند با طلاق پدر و مادر

حضانت، همانطور که قبلا هم گفتیم، فقط در هنگام طلاق والدین مطرح نمی‌شود و در زمان زندگی مشترک نیز این حق و تکلیف وجود دارد ولی خواه ناخواه، در زمان جدا شدن زن و شوهر این مساله مهم‌تر شده و زن و مرد را با چالش مواجه می‌کند.

ماده ۱۱۶۹ قانون مدنی، اولویت حضانت کودک، چه دختر و چه پسر را تا ۷ سالگی با مادر دانسته و بعد از آن به پدر واگذار می‌کند. این یک حکم کلی است ولی حتما باید به این نکته مهم توجه کرد که در بحث حضانت، «مصلحت کودک» بر هر چیز دیگر مقدم است و تحت همه شرایط باید آن را درنظر گرفت.

ماده ۴۵ قانون حمایت از خانواده نیز به این امر تاکید دارد. به همین علت، اگر بعد از ۷ سالگی، بین زن و مردی که از هم جدا شدند، درباره حضانت طفل اختلاف حاصل شد، به موجب تبصره ماده فوق، دادگاه با توجه به مصلحت کودک در خصوص حضانت او تصمیم‌گیری می‌کند.

حتی اگر تا قبل از این سن، مصلحت کودک ایجاب کند که پیش پدرش باشد، دادگاه حضانت را به پدر می‌دهد.

اهمیت رعایت مصلحت کودک تا بدان جا است که در صورتی که هیچ‌یک از پدر و مادر شایستگی برعهده گرفتن این تکلیف را نداشته باشند، دادگاه حضانت را به اقوام و خویشان طفل واگذار می‌نماید.

اگر در هنگام طلاق، زن و مرد با هم توافق کرده باشند که حضانت کودک، تنها با یکی از آن ها باشد، این توافق صحیح بوده و قاضی نیز با تشخیص صالح بودن شخصی که حضانت را به عهده گرفته و نیز رعایت مصلحت کودک، توافق را به رسمیت می‌شناسد.

پدر یا مادری که در نتیجه چنین توافقی حضانت کودک را برعهده گرفته، اصولا حق رجوع از آن را ندارد، مگر اینکه انجام این تکلیف واقعا برایش سخت و مشقت‌آور باشد، که در این صورت، دادگاه با رجوعش موافقت می‌کند، البته به شرط آنکه فرد صالح دیگری وجود داشته باشد.

اگر زن بخواهد در برابر بخشیدن مهریه خود، حضانت فرزند به وی واگذار شود، با موافقت مرد و تشخیص مصلحت طفل توسط قاضی، این کار شدنی بوده و چنین توافقی صحیح خواهد بود.


1399/07/05
شماره مقاله :1022 تعداد بازديد :1399
حضانت فرزند پس از طلاق بر عهده چه کسی می باشد؟|وکیل حضانت هدی فرخی
نويسنده :
مریم
تاريخ :
دوشنبه 20 دی 1400
نظر :
خانم فرخى شما واقعا انسان شریفی هستید برخلاف خیلی از وکیلا که مشکلات مردم فقط به چشم پرونده میبینم ولی شما با جعینتون خیلی انسانی برخورد می کنید
نويسنده :
مظاهرى
تاريخ :
شنبه 22 آذر 1399
نظر :
خانم فرخى عزیز خیلى وکیل خوبى هستى ،انسالله در همه ى امور زندگیت مخصولا وکالت موفق باشى
نويسنده :
تاريخ :
یکشنبه 6 مهر 1399
نظر :
سلام من و شوهرم سه سال هست که جدا شده ایم . دخترم در بهمن ماه به 9 سالگی می رسد . چه راهکاری دارید برای اینکه بتوانم حضانت او را از پدرش بگیرم
نويسنده :
تاريخ :
یکشنبه 6 مهر 1399
نظر :
سلام در صورتی که حضانت فرزند به عهده مادر باشد نفقه فرزند تا چه زمانی و با چه شرایطی به فرزند تعلق میگیره
نويسنده :
خانم گل
تاريخ :
یکشنبه 6 مهر 1399
نظر :
با سلام و وقت بخیر آیا در صورتی که مادر در زمان قبل از 7 سالگی کودک نیز دارای صلاحیت نبوده، حضانت تا 7 سالگی به عهده مادر خواهد بود؟! برای مثال مادر دارای عدم صلاحیتی چون اعتیاد باشد!
نويسنده :
تاريخ :
یکشنبه 6 مهر 1399
نظر :
با سلام! خواهر بنده باردار هستن و در شرف جدایی، میخواستم ببینم عسر و حرجش به چه شکل میشه؟

درج نظرات مقاله

نويسنده
نظر