تعدد زوجات در کشورهای غربی ممنوع و بر خلاف نظم و مقررات عمومی است ولی در ایران و اکثر کشورهای اسلامی ,به پیروی از فقه اسلامی در صورتی که از حد مقرر و متعارف تجاوز نکند,پذیرفته شده است.
البته لازم به گوشزد است گرچه برابر قانون و شرع مرد اجازه اختیار همسر دوم را نیز دارد اما این مجوز بی حد و حصر نبوده وازه متضمن شرایطی است و هر یک از زوجین دارای حقوق و وظایفی می باشند که ما به اختصار به آنها می پردازیم:
اولا:مرد نمی تواند زن ,همسر دوم اختیار کند مگر با اجازه دادگاه.
ثانیا:عواملی چون رضایت همسر اول ,عدم قدرت همسر اول به ایفای وظایف زناشویی ,اعتیاد,ترک زندگی خانوادگی و .....موجب می شوند تا دادگاه به مرد اجازه تجدید فراش و ازدواج مجدد دهد.
سوالات متداول در خصوص حقوق همسر در ازدواج مجدد:
- اگر در عقدنامه شرط شده باشد که در صورت ازدواج مجدد بدون رضایت همسر اول زن اول ا دادگاه مبادرت به ازدواج کند آیا باز هم حق طلاق دارد؟
پاسخ:اجازه دادگاه برای ازدواج مجدد لطمه ای به حق همسر اول که ناشی از عقد نکاح و شرطی که به نفع او شده وارد نمی اورد و همسر اول برای مطلقه کردن خود حق دارد از طریق دادگاه اقدام کند.
- اگر شوهر بدون اجازه دادگاه ازدواج مجدد کند آیا قابل مجازات است؟
پاسخ:دفاتر ازدواج حق ندارند تا بدون حکم دادگاه ازدواج مجدد را به ثبت برسانند از طرفی عدم ثبت واقعه ازدواج جرم محسوب می شود و مرتکب به حبس تا یکسال محکوم خواهد شد.
- مرد برای ازدواج مجدد چه اقدامات قانونی باید انجام دهد؟
پاسخ:متقاضی ازدواج مجدد باید دادخواستی به طرفیت همسر اول خود تنظیم کند و در آن خطاب به دادگاه دلایل و علل تقاضای خود را بیاورد. دادگاه نیز با انجام اقدامات ضروری و تحقیق از زن اول و پس از احراز توانایی مالی مرد و اجرای عدالت بین همسران به شوهر اجازه ازدواج مجدد می دهد و الا با درخواست او مخالفت خواهد کرد.
- هر گاه مردی با کسب اجازه از دادگاه تاهل مجدد اختیار کند ولی ازدواج وی با مرگ یا جدایی خاتمه یابد , آیا برای اختیار همسر دیگر نیاز به کسب اجازه مجدد دارد؟
پاسخ:اعتبار اجازه نامه صادره از سوی دادگاه تنها برای اتخاذ یک همسر می باشد و در صورت هرگونه جدایی یا فوت زوجه دوم فرد برای ازدواج نیازبه کسب اجازه مجدد از دادگاه دارد
در صورت هر گونه مشاوره حقوقی از قبیل دعاوی خانواده. حقوقی . کیفری.تعزیرات.گمرکی. با هدی فرخی وکیل پایه یک دادگستری تماس بگیرید.
هدی فرخی بهترین وکیل پایه یک دادگاه خانواده واقف به امور حقوقی خانواده شما را در حل مسایل و مشکلات حقوقی خانواده از جمله: مهریه، مطالبه مهریه از دادگاه، طلاق توافقی، طلاق به درخواست زوج و زوجه، امور نفقه، شرط نصف دارایی، فسخ نکاح و الزام به تمکین، اعسار از پرداخت مهریه، حضانت، رجوه، عده، نامزدی و خسارتهای برهم زدن آن، شروط ضمن عقد، اذن پدر در ازدواج، جهیزیه، ازدواج دائم یا موقت و صیغه، ازدواج مجدد، اجرت المثل دوران زوجیت، اهدای جنین، حضانت فرزندان و … یاری میکند.