OK
دفترحقوقی هدی فرخی

وکیل خانم طلاق توافقی


 همانطور که قانون ازدواج را محترم شمرده و برای نظم بخشیدن به آن قواعدی وضع کرده ، طلاق را نیز یک راه حل برای اختلافات و مشکلات جدی در نظر گرفته است . علی رغم اینکه طلاق عملی پسندیده در جامعه نمی باشد، اما ممکن است در مواردی طرفین با یکدیگر سازش نداشته باشند و چاره ای جز جدایی طرفین باقی نماند.
به همین دلیل ، در قانون راه ها و روش های مختلفی برای طلاق پیش بینی شده است که بر اساس آن می توان طلاق را به طلاق از طرف مرد ، طلاق از طرف زن و طلاق توافقی تقسیم بندی کرد.

 توجه داشته باشید اقدامات طلاق توافقی به ظاهر خیلی سهل می باشد ولیکن امری تخصصی است که بهتر است با یک وکیل دادگستری در آن قدم گذارید. یعنی علاوه بر اینکه  مرد
می تواند زن خود را با رعایت مراحلی طلاق بدهد ، زن نیز در صورت وجود پاره ای مسائل می تواند درخواست طلاق بدهد. علاوه بر این ، زوجین هر زمان که بخواهند می توانند با یکدیگر توافق کرده و درخواست طلاق توافقی کنند.

 بنابراین ، در این مقاله طلاق توافقی ، مراحل طلاق توافقی و مدارک طلاق توافقی را مورد بررسی قرار میدهیم. ساده ترین و کم دردسر ترین نوع طلاق ،طلاق توافقی است که این روزها به دلیل زمان بر نبودن مراحل رسیدگی که برای انجام آن لازم است ، تبدیل به طلاقی رایج شده است .

علاوه بر این ، طی کردن مراحل طلاق توافقی بدون نزاع و درگیری طرفین انجام می شود و از دعاوی احتمالی مربوط به آن کاهش می دهد . برخلاف آنچه که عموم مردم تصور می کنند در طلاق توافقی حتما لازم نیست زن مهریه خود را ببخشد و از حق و حقوق قانونی خود چشم پوشی کند بلکه هر توافقی که بین زوجین صورت گرفته باشد معتبر است .
در واقع لازم است طرفین در خصوص مسائل مالی و غیر مالی به توافق برسند . از جمله کلیه مسائل مربوط به طلاق مانند مهریه ، اجرت المثل ، حضانت فرزندان بعد از طلاق و زمان و مکان ملاقات با فرزندان که می تواند در حین جلسه رسیدگی یا قبل از آن و به موجب سند رسمی و در دفترخانه اسناد رسمی انجام گیرد .

اقداماتی که برای طلاق توافقی باید بدانید در قانون حمایت از خانواده مصوب 1391 مراحل و شیوه به خصوصی وجود دارد که آن را از سایر انواع طلاق مجزا می کند .
مطابق این قانون ، در تمامی موارد طلاق بجز طلاق توافقی ، زوجین باید توسط دادگاه به داوری ارجاع شوند . مثلا در طلاق از طرف زن و طلاق از طرف مرد ، زوجین به داوری ارجاع داده می شوند و دادگاه پس از بررسی نظر داوران رای صادر می کند ، اما در طلاق توافقی ، نیازی به انجام این کار نیست ، به این دلیل که طرفین با هم توافق کرده اند .
لذا زوجین تنها باید به واحد مشاوره خانواده مراجعه کرده و مشاور بایستی نظر خود را برای تعیین تکلیف ، به دادگاه ارائه نمایند .


لازم به ذکر است با اخذ مشاوره از  وکیل پایه یک دادگستری می توانید پروسه زمانی طلاق توافقی را کوتاه تر نمایید.
(برای اخذ نوبت مشاوره ابتدا باید در سامانه تصمیم طلاق ثبت نام کرده و سپس روز ، ساعت و مرکز مشاوره را در این سامانه انتخاب کنند.)


جهت مشاوره با خانم هدی فرخی وکیل طلاق توافقی با شمارهای زیر تماس فرمایید:

22919633
2640569